Autómentő választás – amikor nem sok időnk van gondolkozni

Aki személygépjárművel vagy egyéb járművel a közlekedésben részt vesz, már találkozhatott azzal a helyzettel, hogy egy gépjármű hirtelen meghibásodása vagy baleset miatt nem képes a forgalomban részt venni, tovább haladni. Ilyenkor gondoskodnunk kell az autó elszállításáról, amit autómentők végeznek.

Autómentő választás, autómentő szolgáltatások:

Pécsen található több autómentő is. Amint bekövetkezett a probléma, érdemes minél gyorsabban cselekedni és megtalálni számunkra a legmegfelelőbb autómentőket. Érdemes a balesethez vagy meghibásodáshoz a legközelebb eső autómentő csapatok közül választani, mert az úttesten és annak közelében (például autópályán, ahol nagy sebességgel közlekednek a járművek) veszélyes tartózkodni. Ha az ország nyugati részén történik a probléma, akkor nem érdemes a keleti részről autómentő szolgáltatást választani, mert több óra hossza is lehet a kiérkezésük a helyszínre. Viszont jó hír, hogy szinte az összes autómentő 0-24-es intervallumban elérhető, ami megnyugvást adhat számunkra, hogy érkezik a segítség.

Az autómentők nem csak autók elszállításával foglalkoznak, hanem defektes vagy kitört kerék cseréjével, lemerült akkumulátor töltésével vagy bikázásával. Érdemes vezetés közben gyakran a műszerfalra pillantani, mert több jelzés is azonnali megállásra késztethet minket.

 

Az autómentő felépítményről:

Az autómentő felépítmény kisebb-nagyobb járművek elszállítására alkalmas. Akár egy személygépjárműről van szó, vagy kisteherautóról. Vannak speciális esetek, amikor az autó csak úgy szállítható, hogy az első két kerekét megemeli az autómentő felépítmény és vonhatja maga után. Az autómentő felépítmények manapság már teljesen manuálisan működnek, nem szükséges hozzá emberi erő. Alumínium alapanyagból készülnek, több ezer tonna teherbírásra alkalmas anyagból. Autómentő Pécs a legérdemesebb , ha Horvátországban (a határ közelsége miatt), illetve Magyarország délnyugati részén van szükségünk segítségre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük